PIKNIK in PREDSTAVITEV GOBARSKE UČNE POTI

Pred uradno otvoritvijo gobarske učne poti smo povabili slovenska gobarska društva na piknik, ki bo poleg druženja posvečen tudi predstavitvi gobarske učne poti.

Gobarska učna pot je namenjena tako najmlajšim (obiskom otrok, vrtcev) kot učencem, dijakom in ostalim ljubiteljem narave in gob.

Ker mislimo, da lahko s potjo pripomoremo tudi k turistični ponudbi v Šaleški dolini smo k sodelovanju povabili tudi Zavod za turizem šaleške doline. Dogovorili smo se, da bomo v kratkem izobrazili nekaj turističnih vodičev, da bodo lahko vodili po učni poti.

Dolžina učne poti je 2.600m. Da jo obhodi potrebuje odrasla oseba 1h čiste hoje, ob tem pa prehodi tudi 136 višinskih metrov.

Učna pot je razdeljena na pet poti: na Kukmakovi poti so najbolj poznane gobe, pot ovčjega mesnatovca, Modrikaste golobice, Pomladanskega hrčka in Velike vlažnice pa so poti, ki opisujejo manj znanje in pogoste gobe.

Na vsaki tabli sta dve vrsti gob, predstavljeni s po dvema fotografijama in osnovnim opisom. Do vsake gobe pa lahko obiskovalec dostopi tudi preko interneta QR kode, kjer ga pelje na Wikipedijo, kjer so opisi gob v različnih svetovnih jezikih (tudi v preko 30 jezikih)

Na koncu pa vsako tablo dopolnjujejo še misli in zanimivosti iz sveta gob oz. gliv.

Ta vnos je bil objavljen v Nekategorizirano. Zaznamek za trajno povezavo.